مجله

طراحی مجتمع مسکونی در وب سایت وال آس پلاس

طراحی مجتمع مسکونی

طراحی مجتمع مسکونی

طراحی مجتمع مسکونی در وب سایت وال آس پلاس

 

مسکن تأمین‌کننده یکی از نیازهای اساسی بشر است. مجتمع‌های مسکونی ساختمان‌های بزرگی هستند که شامل خانه‌های جداگانه برای خانواده‌های مختلف می‌باشند. مسکن علاوه بر تأمین سرپناه، مجموعه‌ای بوده که هدف آن ارائه خدمات متعدد و تأمین نیازهای ساکنان در یک مکان است.

ادامه مقاله طراحی مجتمع مسکونی ...

 

عوامل مؤثر بر رضایت‌مندی از محل سکونت در مجتمع مسکونی

 

واحد مسکونی

 

الف) امکانات سکونتی: مجهز بودن به پارکینگ، برخورداری از آسانسور، دید مناسب به مناظر بیرون و غیره که این‌ها همه باعث رفاه ساکنین می‌شوند.

ب) ویژگی‌های کالبدی: چیدمان مطلوب بلوک‌ها نسبت به‌هم، جهت ایجاد محوریت فضایی، نوع واحد مسکونی، ابعاد و زیربنا، تعداد اتاق‌ها، ریز فضاهای موجود واحدها که باید طبق ضوابط نظام‌مهندسی طراحی گردند.

 

واحد همسایگی

 

الف) امکانت سکونتی: وجود فضاهای مطلوب جهت تجمع و حضور همسایگان در کنار یکدیگر.

ب) ویژگی‌های کالبدی: عایق بودن دیوارها ازنظر جلوگیری از ورود صداها به واحدهای مجاور، بودن فضاهای استاندارد در راهروها برای رفت‌وآمد آسان.

 

ادامه مقاله طراحی مجتمع مسکونی ...

انتخاب سایت برای مجتمع‌های مسکونی

 

هنگام تعیین محل موردنظر برای سایت، توجه به تأمین رضایت‌مندی از محل سکونت حائز اهمیت است. این حس رضایت زمانی حاصل می‌شود که فرد بتواند پاسخ نیازهای خود را از آن مکان دریافت نماید. انتخاب محل برای هر ساختمان کاری بسیار مهم و کارشناسانه بوده و باید با دقت بسیار زیاد توسط یک مهندس مجرب انجام گردد. الزامات سایت برای ساختمان‌هایی با اشغال‌های مختلف متفاوت است.

 

ادامه مقاله طراحی مجتمع مسکونی ...

۱. سایت باید در منطقه کاملاً توسعه‌یافته یا در منطقه‌ای که پتانسیل توسعه را دارد قرار گیرد.

۲. دارای امکانات حمل‌ونقل خوبی مانند راه‌آهن، اتوبوس، برای رفتن به اداره، دانشگاه، بازار و غیره وجود داشته باشد.

۳. خدمات شهری مانند آب‌رسانی، فاضلاب زهکشی، خطوط برق، خطوط تلفن و غیره باید بسیار نزدیک به محل، انتخاب‌شده باشد؛ تا خدمات آن‌ها را بدون هزینه اضافی دریافت کنید.

۴. سایت انتخاب‌شده باید به‌اندازه کافی بزرگ باشد. به دلیل استفاده از نور مناسب و هوای فراوان و همچنین برای جلوگیری از تسلط بیش‌ازحد ساختمان‌های مجاور، جهت حفظ حریم ساکنین انتخاب سایت بزرگ تا حدود بسیاری این‌چنین مشکلات را حل می‌نماید.

۵. زمین انتخابی سایت باید خاک مناسبی داشته باشد، جهت ساخت‌وساز که توسط کارشناسان برسی می‌شود.

 

برسی مجتمع مسکونی ازنظر معماری

 

مرحله اول: به تحلیل سایت می‌پردازیم؛ به این دلیل که شناخت کامل نسبت به سایت خود، ازنظر جهت تابش خورشید، بادهای غالب، آلودگی‌های صوتی، دسترسی پیاده و سواره، باعث طراحی بهتر سایت پلان و پلان طبقات خود می‌شود.

مرحله دوم: انتخاب کانسپت که باید متناسب با اقلیم و همچنین سلیقه کارفرما البته با اصول و ضوابط باشد.

مرحله سوم: کشیدن دیاگرام و عرصه بندی فضاها، فضاهای موجود در طراحی مجتمع مسکونی:

ادامه مقاله طراحی مجتمع مسکونی ...

۱. نگهبانی، اطلاعات

۲. لابی (طراحی لابی باید بسیار جذاب باشد زیرا در وهله اول مخاطب در قسمت لابی که ورودی اصلی محسوب می‌شود قرار می‌گیرد).

۳. فضاهای ارتباطی مانندِ، پله‌ها، آسانسورها، پلکان فرار که باید توجه خاصی به طراحی آن‌ها شود.

۴. طراحی واحدهای مسکونی با توجه به تعداد خواب و مساحت‌های آن‌ها (باید توجه به ابعاد و استانداردهای هر فضا داشت؛ زیرا پلان‌هایی که در آن‌ها توجه به ضوابط شده باشد زندگی در آن برای افراد ساکن به بهترین وجه شکل می‌گیرد).

۵. بخش تاسیسات مجتمع مسکونی که اغلب در زیرزمین قرار دارند.

۶. پارکینگ (می‌توان پارکینگ‌ها را در پلان زیرزمین، پیلوت و حتی در محوطه سایت طراحی کرد).

 

موارد موجود در برنامه فیزیکی مجتمع مسکونی:

۱. بخش خدماتی: دارای موتورخانه، انبامخصوص هر واحد، انبار کلی، نگهبانی و اطلاعات، است.

۲. بخش رفاهی: وجود فضای سبز در محوطه، سوپرمارکت، نانوایی، فضای بازی برای کودکان و چنانچه زمین وسعت زیادی داشته باشد می‌توان فضاهایی چون باشگاه و استخر خصوصی مخصوص به ساکنین طراحی نمود.

۳. بخش مسکونی: عرصه عمومی شامل (ورودی شاخص، پذیرایی، آشپزخانه، تراس، سرویس بهداشتی) عرصه خصوصی (اتاق‌های خواب، حمام، لاندری روم) و همچنین در یکسری از خانه‌ها فضایی به‌عنوان اتاق بازی در نظر می‌گیرند.

 

طراحی داخلی در پلان های مسکونی

الف) ابعاد ورودی هر خانه باید متناسب با مساحت خانه، به‌طوری طراحی شود که بتوان در فضای آن جاکفشی را جای داد.

ب) در وضعیت ایده آل فضاهای نشیمن و پذیرایی بهتر است از یکدیگر جدا باشد ولی بسته به متراژ که در بیشتر مواقع به دلیل متراژ کم نشیمن و پذیرایی باهم مشترک هستند. بهترین نور را برای این قسمت از خانه در نظر می‌گیرند که در ایران این نور، قسمت جنوب است.

پ) آشپزخانه که یک فضای کاربردی می‌باشد، بهتر است مساحت قابل‌توجهی جهت حفظ مثلث کار و همچنین رعایت فاصله بین اجزای اصلی آن رعایت گردد؛ این عمل باعث می‌شود روند کار در آن سریع و راحت پیش برود. وجود دسترسی از ورودی خانه به این فضا لازم است. تأمین نور مناسب در آشپزخانه، از جهت شمال در کشور ما تأمین می‌شود.

ت) بزرگ‌ترین اتاق‌خواب در خانه بانام مستر شناخته می‌شود. در صورت امکان سرویس بهداشتی مجزا دارد، در این فضا کمد لباس نسبت به سایر اتاق‌ها بزرگ‌تر است و برای اتاق‌خواب‌ها نور شمال و شرق مناسب می‌باشد.

ث) بهتراست که یک سرویس بهداشتی در نزدیکی درب ورودی خانه باشد. سرویس‌های بهداشتی و حمام‌ها نیازمند یک دریچه کوچک برای تهویه هوا هستند.

 

 

طراحی جذاب وکاربردی سایت پلان مجتمع

 

۱. فراهم آوردن فضای باز باکیفیت و ایجاد ترکیب زیباشناسی بین توده ساختمانی و فضای شهری، می‌تواند یکی از عوامل مؤثر بر رضایت افراد باشد.

 

۲. دسترسی‌های سواره و پیاده و نحوه تفکیک آن‌ها از هم در مجتمع‌های مسکونی، یکی از عوامل مؤثر در جذاب جلوه دادن مجتمع مسکونی بشمار می‌رود.

۳. فضای سبز موجود در مجتمع‌های مسکونی حس پویایی و شادابی را به ساکنین القا می‌کند و همچنین فضایی برای تفریح ایجاد می‌نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *